breda1170x640

Breda

De gemeente Breda voegde in 2017 haar eerste waterstofvoorbereide huisvuilwagen van E-Trucks Europe toe aan haar vloot van vuilophaalwagens. Het is de ambitie van Breda om haar volledige wagenpark zo duurzaam mogelijk te laten opereren.

De huisvuilwagen opereert nu nog volledig elektrisch, maar is al voorbereid om te worden uitgebreid naar een waterstofhybride vuilniswagen. Daartoe moet er eerst een waterstoftankstation gerealiseerd worden in de omgeving van Breda. Iets waar Breda hard aan werkt samen met de provincie, het bedrijfsleven en WaterstofNet.

Door de inzet van waterstofhybride voertuigen (en andere duurzame voertuigen) levert Breda een enorme bijdrage aan de CO2-reductie. Daarnaast is het voor zowel de bestuurders van de voertuigen, als voor de inwoners van Breda erg fijn dat er stille wagens rijden zonder emissie.

Fotogalerij

Laatste nieuws

E-Truck Baetsen

26 september 2018

Enorme kansen waterstof voor mobiliteitssector

Adwin Martens, directeur van WaterstofNet, licht in een artikel van Nederland MVO de enorme kansen van waterstof voor de mobiliteitssector toe en toont daarbij de E-Trucks van Baetsen als voorbeeld.

...

Lees verder
E-Truckseurope-3

19 maart 2018

Eerste 100% elektrische huisvuilwagen voor Amsterdam

Truckland, E-Trucks Europe en Geesinknorba hebben de eerste 100% elektrische huisvuilwagen aan de gemeente Amsterdam geleverd.

Sinds donderdag 15 maart rijdt de eerste 100% elektrische huisvuilwagen door de straten van Amsterdam. Elektrisch ...

Lees verder