E-Trucks

De basis van een E-Truck is grotendeels gelijk aan een conventioneel dieselvoertuig. Echter is er één grote verandering: de aandrijflijn. De conventionele dieselmotor heeft plaatsgemaakt voor een elektromotor, die wordt ondersteund door een waterstofsysteem. Het waterstofsysteem bevat onder andere een fuel cell en waterstofopslagtanks die op de truck gemonteerd worden.

De elektromotor wordt aangedreven door energie uit het batterijpakket. Het batterijpakket van het voertuig is gemonteerd aan de linker- en rechterzijde van het chassis. Door het vervallen van een aantal onderdelen, kunnen wij op deze plaatsen voldoende ruimte creëren voor het batterijpakket. De batterijpakketten worden door middel van de waterstof die gevestigd is op het voertuig, weer bijgeladen wanneer het batterijpakket om meer energie vraagt. Door het waterstofsysteem is het mogelijk om 2 werkdagen lang de werkzaamheden uit te voeren.

De gehele aandrijflijn van het voertuig is gelijk aan het conventionele voertuig. Met als groot voordeel, dat het onderhoud aan uw waterstof truck bijna helemaal kan worden uitgevoerd door uw dealer. E-Trucks Europe verzorgt echter wel het onderhoud aan het waterstof-elektrisch onderdeel van uw voertuig.

E-Trucks Europe kijkt graag samen met u naar oplossingen voor het verschonen van uw voertuigen.

Fotogalerij

Technische informatie

Voertuig specificaties:

Merk:

E-Truck

Gewicht ledig voertuig:

28000kg

Waterstof Range extender:

Waterstof opslag:

15kg

Fuel Cell vermogen:

40kW

Downloads

Laatste nieuws

7 december 2023

05/12/2023 Antwerpse voertuigen 1 jaar in dienst

Lees verder

5 december 2023

15/10/2023 Revive Consortium meeting in Groningen

Lees verder