De Gemeente Amsterdam kiest weer voor E-Trucks Europe

Met veel enthousiasme hebben wij de waterstof vuilniswagen van E-Trucks Europe persoonlijk afgeleverd bij de gemeente Groningen.

Op 15 maart 2018 werd de eerste elektrische vuilniswagen van E-Trucks Europe voor Amsterdam door de toenmalige wethouder op de Dam gepresenteerd. Deze is, bij gebrek aan een waterstof tankstation, niet met een waterstof range extender uitgerust maar functioneert gedurende de inzameltour van 6 uur op een werkdag prima. Ook de gemeente Amsterdam kiest nu voor  6 waterstof vuilniswagens van E-Trucks Europe. Wethouder Marieke van Doorninck: “Het is onze ambitie om in 2030 een uitstootvrij gemeentelijk wagenprak te hebben. Voor onze zware voertuigen is waterstof een prachtige oplossing”(Bron: website Port Of Amsterdam). De vuilniswagens zullen waterstof gaan tanken in het Westelijk havengebied. De realisatie van deze projecten worden ondersteund door de Europese Unie binnen het REVIVE project (Horizon 2020 programma) en de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (DKTI 2017 programma).

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), onder leiding van Walther Ploos van Amstel, bezochten E-Trucks Europe bij de bouw van de vuilniswagens. Zij zijn tevens verantwoordelijk voor de data-collectie. Bedankt voor deze inspirerende dag